Iedereen droomt er weleens van om aan een nieuw leven te beginnen. Het is dan ook heel bevrijdend om al je beslommeringen achter je te kunnen laten en met een propere lei opnieuw te starten. En als je dan toch voor een nieuw begin gaat, waarom doe je dat dan niet meteen in een ander land, op een plek waar de zon bijna altijd schijnt? Misschien lijkt dit je een verre droom, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het paradijs op Aarde ligt maar een paar uurtjes vliegen van hier. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker verder!

Woning in de zon

Als je wil gaan wonen waar het bijna altijd stralend weer is, dan is de Costa Blanca de ideale bestemming voor jou! Op zo’n 3 uurtjes vliegen vind je zonneschijn, parelwitte stranden en wuivende palmbomen. Ook de immo aan de Costa Blanca is meer dan de moeite waard. Het aanbod aan vastgoed is er groot en verscheiden. Of je nu op zoek bent naar een bescheiden appartementje of naar een luxueuze villa, in de stad of eerder rustig aan een golfbaan, de immo aan de Costa Blanca heeft het allemaal.

Droomhuis in het Paradijs

Natuurlijk is het heel charmant om in een typische Spaanse villa te gaan wonen. Maar als je dan toch aan een nieuw leven begint, waarom overweeg je dan niet de aankoop van een nieuwbouw aan de Costa Blanca? Deze regio is heel erg aan het boomen, niet alleen omwille van het mooie weer en het goedkope leven, maar ook door het golftoerisme dat er echt in de lift zit. Dat maakt dat nieuwbouw aan de Costa Blanca een goede investering is die zichzelf snel terugbetaalt, als je dat zou willen. Je kunt bijvoorbeeld je Spaanse nieuwbouwwoning verhuren op de momenten dat je er zelf niet verblijft. Zo betaalt je splinternieuwe huis zich in een mum van tijd terug.

Voordelen van een nieuwbouwwoning aan de Costa Blanca

Een nieuwbouwwoning heeft over het algemeen alleen maar voordelen, maar in Spanje zijn dat er misschien nog net iets meer dan in België. In beide landen betekent een nieuwbouwwoning een huis dat goed geïsoleerd is, zowel op thermisch als op akoestisch vlak. Het wil ook zeggen dat de gebruikte materialen en geïnstalleerde apparaten er modern, degelijk en zuinig in energieverbruik zijn. In Spanje komt daar ook nog bij dat je 10 jaar garantie hebt op ontwerpfouten en op constructiefouten, en dat je ook garantie hebt op alle apparaten die je in je nieuwbouwwoning laat installeren. Verder mag je er ook gerust in zijn dat er alleen volgens geavanceerde bouwnormen aan de slag gegaan wordt en dat je huis weinig onderhoud zal vragen. Uiteraard kun je je nieuwbouwwoning personaliseren en laten inrichten naar jouw smaak en wensen.