Ben jij ook de trotse eigenaar van een ‘man cave’? Of wil je er graag eentje inrichten?  Zo’n plek in of rondom je huis waar je eventjes tot jezelf kunt komen en je met echte mannendingen kunt bezighouden? Je eigen kleine oase van rust is onmisbaar om met de stress van elke dag om te kunnen gaan. Het is de plaats waar je zonder pottenkijkers kunt klussen, knutselen, filosoferen en met je vrienden kunt bijpraten. Hier lees je wat echt onmisbaar is in jouw ‘man cave’.

Klussen zonder oponthoud

Als je wat handig aangelegd bent, is de kans groot dat je met veel plezier aan het klussen gaat. Of je nu een kleine of grotere herstelling moet doen, iets aan de muur moet hangen of een toestel moet openschroeven, voor jou is het allemaal even aangenaam… Tot je bij je werkplek komt en ziet dat je op zoek moet gaan naar al je benodigdheden. Dat is niet alleen vervelend, maar dat kost je ook veel tijd. Een apart gedeelte van je ‘man cave’ voorzien om te klussen, is dan alvast een eerste stap die je kunt zetten. Door je werkbank goed te organiseren, kun je zonder ergernissen aan het klussen gaan. Een werkbank geeft je de ruimte om aan het werk te gaan en om eventueel ook werkmaterialen op te bergen. Door de schroeven op je werkbank kun je dingen goed vastzetten, wat natuurlijk veel gemakkelijker werkt. Als je regelmatig op verplaatsing gaat klussen, bijvoorbeeld om vrienden of familie uit de nood te helpen, kun je ook kiezen voor een inklapbare werkbank. Zo heb je altijd je eigen materiaal bij de hand.

Veilig aan je auto sleutelen

Ook op je gemakje aan je auto sleutelen kan heel ontspannend zijn. Natuurlijk moet je dit niet alleen op een heel efficiënte, maar ook op een heel veilige manier aanpakken. Voorzie daarom zeker een autokrik op je werkplaats. Met de hulp van een autokrik kun je je auto gemakkelijk omhoog krijgen en geraak je eenvoudig bij je banden om deze te wisselen en kun je makkelijker aan je auto sleutelen. Als je onder je auto zou gaan liggen om eraan te kunnen werken, is een autokrik alleen niet voldoende. In dat geval moet je ook assteunen onder je wagen voorzien.  Sleutel je regelmatig aan je wagen, dan is een uitgebreide set met een kruissleutel en wielstopper erg handig.

Welke autokrik is geschikt voor jouw wagen?

Je kunt niet eender welke autokrik voor eender welke wagen gebruiken. Voor de meeste auto’s is een autokrik met een capaciteit van 2 ton voldoende, maar als je een zwaarder voertuig hebt, heb je ook een andere krik nodig. Als je werkruimte beperkt is, kies je het best voor een autokrik met snellift. Deze neemt minder plaats in. Voor heel zware voertuigen is een hydraulische autokrik dan weer erg geschikt.